GEOGRAFI-TJEK

Nyheder

5. september 2011


Mange brugere af Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek har efterlyst tilsvarende opgaver til andre fag. Foreløbig findes der kun mindre opgavesamlinger med fri adgang. De nyeste og helt aktuelle opgaver findes på www.samfundsfag-tjek.dk, hvor der netop er udgivet nogle små opgavesæt om folketingsvalget d. 15. september.


9. august 2011


Vi er nu klar til skoleåret 11/12 efter at have brugt sommerferien til en gennemgang af opgavesættene. Der er foretaget mindre opdateringer af flere sæt, og nye sæt er kommet til, bl.a. en ny testopgave om 2015-målene. De nye sæt  er markeret med stjerner, så det er let at finde dem i opgavelisten. I gruppen "Aktuelle opgaver" er der lige nu et sæt om Sydsudan og et sæt om sultkatastrofen på Afrikas Horn.
4. juli 2011

Skoleåret 10/11 er slut, og der er nu lukket for adgangen til web-stederne, biologi-, geografi- og fysik-kemi-tjek i et par uger, mens vi gør klar til det nye skoleår.

Igen i år er der kommet mange nye brugere til. Ved skoleårets afslutning var der oprettet i alt 161.234 brugere på de 3 web-steder, og der er blevet  besvaret i alt 1.509.715 opgavesæt.

Ligesom tidligere år er der løbende foretaget udbygninger og opdateringer af systemet. I 10/11 gælder det især statistiksiderne. Ud fra forslag og ønsker fra brugerne er de blevet mere overskuelige, og der er tilføjet flere nye funktioner.

Der er også udgivet nye opgavesæt, bl.a. forskellige sæt med udgangspunkt i helt aktuelle begivenheder, og det er dejligt at se, at disse sæt bruges af rigtig mange umiddelbart efter udgivelsen.

Skolestatistikkerne for 10/11 er nu slettet, og midt i juli forventer vi at være klar til aktivering af abonnementer for 11/12. Når et abonnement er aktiveret, har oprettede lærere adgang til systemet, men elever får først adgang fra  skolestarten i august.

Vi ønsker alle en rigtig god ferie.

10. april 2011


Besøgstallet satte ny rekord på skolebogmessen i Århus med i alt 3080 besøgende i år.

Det var første gang, vi deltog som udstillere, og det blev to spændende og travle dage med uddeling af brochurer og demonstration af web-stederne for de mange interesserede gæster på standen.

Også mange nuværende brugere kom forbi, og vi var glade for at høre om deres erfaringer og nye ideer.


16. marts 2011Mød os på skolebogmessen i Århus d. 6. - 7. april på stand 125, hvor der bliver mulighed for  at få en en snak med de mennesker, som står bag systemet. Der vil selvfølgelig også være adgang til at se nærmere på alle opgavesættene i Geografi-Tjek, Biologi-Tjek og Fysik-Kemi-Tjek, samt de mange muligheder med statistiksider, beskedsystem og brugeradministration.

28. februar 2011

Efter den sidste opdatering af statistikker for test-opgaverne har flere lærere efterlyst en mulighed for at se mere detaljerede oplysninger om hver enkelt elevs besvarelser. Foruden oversigten over helt eller delvist rigtige og forkerte opgaver, var der ønske om at kunne se, hvilket svar eleven har markeret ved hver enkelt spørgsmål.
Vi har derfor foretaget endnu en opdatering, så dette nu er muligt - dog kun for test-opgaver besvaret efter d. 27. februar kl. 19.30.  Disse oplysninger er ikke gemt for tidligere besvarelser, så der er desværre ingen mulighed for at tilføje dem ved tidligere testresultater.

Disse to klip fra statistikker for en elev viser opgave 3, 4, 5 fra en test i oversigtsform, og elevens besvarelse af 2 spørgsmål i opgave 5.

3. februar 2011


Testopgaverne og de tilhørende statistik- sider er et godt værktøj til evaluering uden rettearbejde.

Den seneste opdatering af systemet giver lærere endnu bedre og hurtigere overblik over egne hold og elever. Der er fx tilføjet et søjlediagram, som kan vise hver enkelt elevs testresultater sammenlignet med holdets gennemsnit, og et kommentarfelt med plads til lærerens egne notater om eleven.

På de enkelte statistiksider er der links, så man let kan skifte mellem statistikker for hold, elever og testopgaver. Statistikkerne kan desuden let overføres til et Excel regneark via link på alle disse sider. Se eksempler på statistiksider her
Som noget nyt har lærere nu også adgang til en liste med loginhistorie for hver enkelt elev.

1. januar 2011


Der kan nu bestilles abonnement til halv pris for resten af skoleåret 10/11 (Start pr. 15. jan.) ved samtidig bestilling af hele næste skoleår. Priser og bestillingsformular findes her:
http://www.geografi-tjek.dk/priser.aspx


I juleferien har vi opdateret opgavelisten, så efterårets aktuelle opgaver nu er fordelt i andre grupper. Der er lige nu en aktuel opgave om året 2010, og en opgave om sne fra sidste vinter kan findes i gruppen, Fra virkelighedens vejr.22. oktober 2010


I efterårsferien har vi flyttet lidt rundt på tidligere aktuelle opgaver, så de ældste nu er fordelt i andre grupper, fx findes opgaven om VM nu i gruppen, Afrika.  Den blev besvaret af ca. 2000 elever i løbet af skoleårets første 2 måneder.
To nye aktuelle sæt er kommet til, et om chilenske minearbejdere og Andesbjergkæden og et om forureningskatastrofen i Ungarn

7. august 2010

Efter sommerens opdateringer er vi nu klar til skoleåret 10/11. Som noget nyt kan der nu bruges flere forskellige loginmetoder, da det er blevet muligt at tilknytte flere forskellige login til sin profil her på web-stedet.
Ved at tilknytte login fra andre web-steder, som man ofte bruger, bliver det lettere og hurtigere at logge ind her. Man slipper for at huske på flere forskellige koder, og hvis man allerede er logget ind et andet sted, kan man nu logge ind her blot med et enkelt klik.
Det er muligt at tilknytte login fra Windows Live ID, Google, Facebook, Yahoo! ID, OpenID samt UNI-Login, hvis det ikke i forvejen bruges af ens egen skole.

Den tidligere loginmetode med E-mail-adresse og adgangskode er samtidig ændret, så der i stedet for en e-mail-adresse kan vælges et bruger-ID, bestående af maks 15 bogstaver og/eller tal. Der kan automatisk tildeles tilfældige adgangskoder ved brugeroprettelse.

Ligesom tidligere år er sommerferien også blevet brugt til en gennemgang af opgavesættene, tidligere aktuelle opgaver er flyttet til andre grupper, der er foretaget ændringer i opgave-ID'er og rækkefølge, og der er sket mindre opdateringer i en del af de ældste opgavesæt. Gruppen "Vejr og klima" er blevet delt i to, så en ny gruppe "Fra virkelighedens vejr" er kommet til. Lige nu er der et nyt, helt aktuelt opgavesæt om oversvømmelsen i Pakistan.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2019
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2019 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.