GEOGRAFI-TJEK

Mere om indhold

Geografi-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 346 opgavesæt).

Opgavesæt generelt

Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper.

Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer.

Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde.

Alle opgavesæt har markering af dækkede områder i de nye Forenklede Fælles Mål.

Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt.

Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt.

Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 243 trænings-opgavesæt og 103 test-opgavesæt):

Trænings-opgaver

Elever har altid adgang til samtlige trænings-opgaver.

Umiddelbart efter at have besvaret et trænings-opgavesæt får eleven vist resultatet (antal % rigtige), og kan se hvilke spørgsmål han/hun fik rigtigt/forkert, og har derefter mulighed for at rette egne fejl.

Træningsopgaverne er tænkt som elevernes værktøj til træning og repetition af gennemgåede emner, og hvert opgavesæt kan laves flere gange.

Test-opgaver

Lærere kan løbende give elever adgang til test-opgaverne (åbnes for et hold i en afgrænset periode).

Efter at have besvaret et test-opgavesæt, får eleven vist resultatet (antal % rigtige), men kan IKKE se hvilke spørgsmål han/hun fik rigtigt/forkert, og får heller ikke mulighed for at rette evt. fejl.

Lærere kan herefter se elevens resultat i statistikkerne (se nedenfor) samt få vist opgavesættet med elevens besvarelser.

Der er både emneopdelte test, og test på tværs af faglige emner.

Resultater / Statistik

Lærere har adgang til statistik over resultaterne af test-opgavesættene.

Statistikkerne giver et godt overblik over hvordan hold og elever har klaret sig, både individuelt og i forhold til hinnanden.

Statistikkerne kan f.eks. være en god hjælp i forbindelse med elevplaner, karaktergivning og skole-hjem-samtaler.

Eksempler på statistiksider

Resultat-data kan også downloades i .CSV format (samme format som netbanker bruger til download af kontoudtog) som kan videre-behandles i f.eks. Excel.

Beskeder fra lærere til elever

Lærere kan skrive beskeder til egne elever, f.eks. med supplerende oplysninger om opgavesæt med henvisning til andet undervisnigsmateriale, etc.

Beskeder kan også indholde links direkte til opgavesæt, f.eks. lektie-liste, forslag om hvilke trænings-opgaver det kunne være smart at øve sig på inden en prøve, etc.

Login / adgang

Skoler kan vælge enten at bruge UNI-Login til alle lærere og elever, eller man kan oprette sine egne logins (bruger-ID / adgangskode) her på Geografi-Tjek. Vælger man at bruge UNI-Login, sker elev-oprettelse automatisk.

Vi understøtter også Facebook-, Google- og Microsoft-konto som login-metoder. Lærere og elever skal dog først logge ind med enten UNI-Login eller bruger-ID, hvorefter de kan tilknytte et af de andre logins til deres brugerprofil. Fremover kan de så logge ind direkte med det tilknyttede login.

Administration

For hver skole oprettes en "administrator" som kan oprette hold og lærere, give lærere adgang til hold, samt ændre disse indstillinger senere.

Alle lærere kan administrere elever for de hold som de har adgang til.

Teknisk info

Brug af Geografi-Tjek kræver en Internet-forbindelse og Internet-browser software (f.eks. seneste version af Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge).

Opgave-siderne er bereget til at blive vist på en skærm i "fuld" tablet / PC størrelse (min. 800 pixels bredde), f.eks. iPad / laptop / stationær PC. Telefoner og mini-tablets vil generelt være for små til at dette vil fungere optimalt.

Resten af webstedet (opgave-lister, statistikker, beskeder, hold/elev-administration, etc.) er designet til at kunne bruges på stort set alle skærm-størrelser - inkl. telefoner.

Bemærk at man på "touch" enheder (som iPad og andre tablets) kan "swipe" mellem del-opgaver i opgavesæt med fane-blade øverst på siden.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2020
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2020 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.