Udeskole
Geografi-Tjek har en række opgavesæt, som specielt er udarbejdet med tanke på muligheden for at flytte udervisningen udenfor (markeret med i listerne).
De er placeret i forskellige grupper efter fagligt indhold, men findes let ud fra nøgleordet "udeskole".
Udeskole er baseret på princippet inde-ude-inde.
Typisk startes der i klasselokalet med teori eller oplæg fra læreren, hvorefter eleverne benytter skolens nærmiljø til at undersøge, om de kan be- eller afkræfte den opstillede tese. Herved arbejdes der praktisk med den teori/det oplæg, undervisningen startede med.
Efter diverse undersøgelser, opmålinger osv. vendes der tilbage til klasselokalet, hvor den nye viden og erfaringer diskuteres og bearbejdes med hele klassen, i grupper eller individuelt.
Udeskole-opgaverne på Geografi-Tjek kan bruges forskelligt. Nogle er gode som oplæg, nogle er gode som forslag til udeaktiviteter og nogle er gode til at evaluere på emnet. Fælles for dem alle er, de er tagget med nøgleordet "udeskole", og at de på forsiden har DGI’s udeskole-sommerfugl-ikon.
Ud over de markerede opgaver, vil mange Geografi-Tjek opgavesæt jo være velegnede som både forberedelse og opsamling i forbindelse med ekskursioner.
I videoen herunder fortæller vores geografi-forfatter Anne Mette Christensen om ude-skole. Anne Mette har været med til at få sin skole (Toftegårdsskolen i Jerslev) DGI udeskole-certificeret.
Der findes også udeskole-opgaver på: Biologi-Tjek, Fysik-Kemi-Tjek, Matematik-Tjek og Natur-Teknologi-Tjek
Læs mere om ude-skole på https://udeskole.nu og https://dgi.dk/udeskole.